Hunddagis & Hundpensionat

 

 

Välkomna till Hemma Hos Sofie - Hundagis & Hundpensionat!

 

Ni finner oss på Fraktgatan 1 och med Bruce skog som närmsta granne! Våra  lokaler är nyrenoverade, fräscha och anpassade för verksamheten. Inne på hunddagiset befinner sig hundarna i boxar/rum gjorda för grupper om 5-6 st. Vår verksamhet har godkänt tillstånd från Länsstyrelsen i Skåne och givetvis så följer vi Jordbruksverkets riktlinjer och föreskrifter. Målet med vår verksamhet/Hunddagis/Hundpensionat är lugna och trygga hundar. Väl ute på promenader och i hundhägn är det ofta bus, lek och skoj. När vi är tillbaka inne på hunddagiset främjar vi för vila och lugn och ro. Vi behåller oss rätten att enbart ta emot hundar som passar in i verksamheten. Givetvis finns vi där under inskolningen för både hund, matte och husse!

 

#hunddagis #helsingborg #hemmahossofie

 

 

 

 

 

 

Öppettider

 

Måndag – fredag  06.30-18.00.

 

Stängt: Under lör – sön, röda dagar, julafton, nyårsafton samt midsommarafton är hunddagiset stängt. Dock har pensionatverksamheten alltid öppet!

 

Lämning och hämtning mellan 06.30-08.30 samt 15.30-18.00.

 

Kundbesök för nya kunder måste bokas.

 

 

Priser

 

Heltid: 2800 sek.

Deltid: (12 förutbestämda dagar i månaden) 1950 sek.

Flex: (12 valfria dagar i månaden) 2300 sek.

Strödag: 225 sek

Testdag: 200 kr/dag

 

 

Så här kan en dag se ut:

 

* Klockan 06.30-08.30 Lämnas hunden på hunddagis. Hunden skall vara rastad.

 

* Klockan 08.30-12.30 Längre hundpromenad (ca 2 h), aktivering, lek och socialt samspel.

 

* Klockan 12.30-14 Hundarna äter lunch, hundarna vilar och vi äter lunch. Då vill vi inte bli störda. 

 

* Klockan 14.00-15.30 Kortare hundpromenad, förutom den grupp som åker på utflykt. De är oftast tillbaka vid den här tiden.

* Klockan 15.30-18.00 Hundarna hämtas.

 

Skriv ut och fyll i hunddagisgsavtalet nedan. OBS! Pensionathundar har eget avtal, det ligger längre ner. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hundpensionat

 

Vårt hundpensionat har öppet alla dagar om året. Under dagen följer hundarna på Hundpensionatet samma rutiner som på vårt Hunddagis. Efter stängning får hundarna som ska sova över följa med till vår hemmiljö i Ödåkra. Där blir det soffhäng och mys, så långt ifrån burar man kan komma!

 

 

 

Priser

 

1 Hund 275:- / dygn Lågsäsong 325:- / dygn Högsäsong

(Högsäsong avser veckor 51-2, 8-9, 15-17, 23-34. Boka i god tid)

 

2 Hundar (från samma ägare) 400:- resp. 475:- /dygn Låg-/Högsäsong

 

 

Dagishund som behöver övernatta 100:-/natt

 

2 Dagishundar (från samma ägare) som behöver övernatta 150:-/natt

 

Storhelger och Helgdagar:

625:- / dygn, Dagishundar 525:- / dygn

 

Foder medtages själv, gäller dock ej dagishundar.

 

Skriv ut och fyll i hundpensionatsavtalet nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drevet som gick!

För ett år sedan startade ett drev på sociala och osociala medier gällande ett påhittat djurplågeri som skulle skett hos oss. Innan vi går vidare i texten så ber vi er att stanna upp. Fundera. Grubbla lite. Vem äger rätten att lägga ett begrepp, så som djurplågeri, baserat på vad man ser? Kan alla människor lägga detta begrepp djurplågeri? Eller är det myndigheter som faktiskt avgör det?

De bilder som spreds allra mest och ifrågasattes allra mest var "koppel runt magen". Vi fick flera mejl om just detta, några nyfikna mejl men mestadels hatiska. Vi blev kallade djurplågare som snurrade koppel runt magen, runt könen på hundarna. Om vi åter stannar upp. Funderar. Grubblar lite. Tror då fortfarande utomstående att vi som verksamhet börjar med att använda "koppel runt magen“ för att plåga våra dagisbarn, de hundar vi dagligen möter på morgonen tillsammans med sina ägare. På morgonen hälsar vi glatt, ler med ett leende som förhoppningsvis kommer från hjärtat, tar emot hunden, önskar ägaren en fortsatt bra dag och sedan ställer in siktet på att plåga hunden?

Sett från vårt håll så är "koppel runt magen" en metod som heter Norrlandsmetoden. Vi fick tips om den från en hunduppfödare samt från ett annat hunddagis. Vilka eller vilket är helt irrelevant.

Det visade sig snabbt vara en effektiv och framförallt säker metod när man hanterar och promenerar med 5-7 hundar samtidigt. Alltför ofta glider halsband över huvudet och vi får lösa hundar. Inte helt lätt att fånga in en lös när man håller i flera andra. Att vi använde oss av det är inget vi dolde, de bilder som cirkulerar runt på hundar med Norrlandsmetoden är tagna från vår egen sida, det är bilder som vi själv har lagt ut och de bilder har, för att använda uttryck från sociala medier - "likeats" och blivit sedda av ägare. Några ägare genom tiderna har även frågat om tips gällande problematik kring hund som drar, då har vi i vår tur tipsat om Norrlandsmetoden.

Vad vill vi då ha sagt med detta?

Jo. Att metoden har använts på vårt hunddagis och det var absolut inte i ond mening utan snarare tvärtom. Vi har dämpat starka, energiska hundar som i sina halsband nästintill har strypt sig själva. Vi har även försökt förhindra lösspringande hundar vid stora vägar.

Det har drivits mycket hat om just detta, men mitt i allt elände har vi också fått fina, positiva men också nyfikna mejl. Hundägare, hunduppfödare och till och med människor som håller i hundkurser har skrivit och berättar att de har och kommer fortfarande att använda just Norrlandsmetoden. Att de fortfarande inte ser något problem med det.

Vi ser egentligen inte heller något problem med det, MEN då vi redan fått så pass mycket uppmärksamhet kring detta tra, så slutade vi omedelbart med det. Vi har istället vädjat till ägare om selar för de hundar som behöver det.

Gällande de bilder som sedan cirkulerade där hundarna var uppbundna så har vi två scenario. De äldre bilderna (där Sofie fortfarande var ledig och inte närvarande) så finns där inte mycket att säga. Men de nyare bilderna, tagna innan mars av Nichole Sjöström och Moa Kilberg så är de tagna helt från sin mening, helt ur sin kontext. Av logistik skäl, det vill säga när vi ska hämta eller lämna hundar innan och efter promenader, har vi en kort stund där vi som verksamhet är "sårbara." Varje personal är ute med 5-7 hundar i taget, dessa hundar sitter inte alltid i samma box utan ska hämtas på olika ställen, ibland från både bottenvåning och från ovanvåning. Låt oss säga att vi tar två hundar från ovanvåningen och går nerför trappan. Väl nere binder vi upp dessa två individer för att öppna en eller två andra boxar för att hämta ut fler hundar.

L. O. G. I. S. T. I. K.

Vi kan ta ett annat exempel. På ett par av de "nyare" bilderna så finns det en lejonbergare uppbunden, hunden ligger och står på ett ljust golv. Tjejernas (Nichole och Moa) mening är att påvisa att hunden är uppbunden i boxen. Saken är att Lejonbergaren är vår största hund och mäter 65 cm i mankhöjd. Därför sitter hen på ovanvåningen i en box som mäter 30 kvm. I den boxen är golvet mörkt grått, det är ett laminatgolv som ska se ut som ett stengolv. Bilden är tagen, det vet vi ju då med säkerhet, när vi är på väg ut eller in.

Innan vi avslutar eller blir tjatiga så tar vi ett sista scenario:

En hund i en box är dålig i magen, eller råkar kissa/bajsa i boxen. På golvet, eller varför inte uppe på filtar och bäddar? Tro oss, det händer! För att undvika att resterande hundar trampar eller i värsta fall vill skicka på det, så binder vi upp dem utanför medan vi städar.

Återigen logistik. Vill man en verksamhet illa, eller vill oss illa så är det utmärkta tillfällen att ta en bild, spara i sin telefon och använda vid ett senare tillfälle.

En tjej hävdar att hon inväntade sin lön innan hon vågade anmäla. Vi har mejl och sparade meddelande som påvisar att denna tjej fick sluta på dagen, då hon tyvärr misskötte sig och vid flertalet tillfälle så försov hon sig. Vid ett par tillfällen blev jag uppringd av ägare som stod utanför och ingen hade öppnat dagiset. Mycket pinsamt. Självklart kan alla försova sig men när det sker vid upprepade tillfällen så är det ingen hit. Vi sviker hundägare som i sin tur blir försenade till sina arbete.

Gällande den andre tjejen har vi mejl där hon vädjar om sommarjobb hos oss, där hon trivts så pass bra att hon vill vara hos oss hela sommaren. När vi sedan väljer två andra ungdomar som vi anser vara mer lämpliga för det stora ansvaret som det innebär, får vi istället en stjärna som recension av tjejens mamma. Agerandet talar för sig självt.

Vi väljer att inte publicera deras mejl. Då är vi inne och trampar på det privata. Vi väljer att inte publicera de 26 punkter där de slarvade och misskötte sina arbetsuppgifter. Däremot uppmanar vi er där ute att vara källkritiska. Stanna upp. Läs gärna allt ni ser på Facebook men grubbla. Var källkritiska och fundera lite.