Om oss

                        Om oss


Hemma hos Sofie är ett företag som erbjuder ambulerande Stall och Hästservice, samt Hunddagis och Hundpensionat. Företaget drivs av Sofie Olsson som har arbetat med hästar i drygt femton år. Det blev en start som teori- och ridlärare på Sperlingegårdens ridskola, för att därigenom ubtilda sig till ridledare på RIK O på Flyinge.

Efter studenten åkte Sofie till Los Angeles där hon arbetade med dressyrhästar på Royal Oakes Farm. Sofie stannade i Los Angeles i fyra år och var tredje månad fick hon flyga med saluhästar till och från Amsterdam. Som mest har Sofie flugit med elva hästar på samma flyg! Sofie hittar ni på Stall Kungshult, Pålsjö Gård, hunddagiset, hundpensionatet och vid försäljning av Saracen hästfoder.


Med en Förskollärarutbildning, Hunddagisutbildning

och Egenföretagareutbildning  i ryggen utökar Sofie företaget ytterligare genom att erbjuda Hunddagis alldeles i närheten av vackra Bruce skog. Förutom Sofie har företaget idag fyra anställda; Lina, Linn, Rebecca och Jennie.


Först ut har vi Lina som du främst träffar på morgonen då hennes huvudsakliga arbetsuppgift är öppning av hunddagiset. Med en härlig känsla och kärlek för hundarna blir de alltid så glada över att se henne! Lina är den enda av oss som enbart arbetar med hundarna då hon har en bestående knäskada och bör inte hantera hästar. Även Lina har  hunddagisutbildning.


Därefter har vi Linn som arbetat hos oss

sedan augusti. Linn träffar du främst på

Pålsjö Gård där hon har huvudansvaret

för våra hästrelaterade tjänster. Med en

van och kunnig hand hanterar Linn

hästar på privata stall och på Pålsjö Gård.

Från början var Linn främst katt och hästtjej, men efter en intensiv inskolning är hon numera även en resurs på hunddagiset där hon vistas dagligen. På grund av upplägg och schemat på Pålsjö Gård tar Linn sällan öppning och stängning på hunddagiset, men det händer!


Vår nästa tjej är Rebecca och hon är även

sist in i företaget. Rebecca har hanterat

både hästar och hundar sedan lång tid

tillbaka. Hon är även utbildad djurvårdare

och arbetar kvällar och nätter på

Helsingborgs djursjukhus. Rebecca arbetar

främst dagtid på hunddagiset men ibland

kan ni även träffa henne på en öppning och stängning.


Sist och minst har vi Jennie som fortfarande är under utbildning på Segra gymnasiet. Jennie kom i kontakt med oss via sin praktik och vi insåg direkt att Jennie är en stor tillgång till vår verksamhet! Idag är Jennie anställd och arbetar främst på skollov, men på tisdagar ser Jennie till så att våra dagisbarn blir badade, får klorna klippta och tassarna trimmade!