Om oss

Om oss

 

Hemma hos Sofie är ett företag som erbjuder ambulerande Stall och Hästservice, samt Hunddagis och Hundpensionat. Företaget drivs av Sofie Olsson som har arbetat med hästar i drygt femton år. Det blev en start som teori- och ridlärare på Sperlingegårdens ridskola, för att därigenom ubtilda sig till ridledare på RIK O på Flyinge.

Efter studenten åkte Sofie till Los Angeles där hon arbetade med dressyrhästar på Royal Oakes Farm. Sofie stannade i Los Angeles i fyra år och var tredje månad fick hon flyga med saluhästar till och från Amsterdam. Som mest har Sofie flugit med elva hästar på samma flyg! Sofie hittar ni på Stall Kungshult, Pålsjö Gård, hunddagiset, hundpensionatet och vid försäljning av Saracen hästfoder.

 

Med en Förskollärarutbildning, Hunddagisutbildning

och Egenföretagareutbildning i ryggen utökar Sofie företaget ytterligare genom att erbjuda Hunddagis alldeles i närheten av vackra Bruce skog. Förutom Sofie har företaget idag tre anställda, Lina, Elinor och Martyna.

 

Först ut har vi Lina som du främst träffar på morgonen då hennes huvudsakliga arbetsuppgift är öppning av hunddagiset. Med en härlig känsla och kärlek för hundarna blir de alltid så glada över att se henne! Lina är den enda av oss som enbart arbetar med hundarna då hon har en bestående knäskada och bör inte hantera hästar. I början av juni påbörjar Lina hunddagis utbildningen.

 

Därefter har vi Elinor som arbetat hos oss sedan januari. Elinor träffar du främst på Pålsjö Gård, där hon har huvudansvaret för våra hästrelaterade tjänster. Med en van och kunnig hand hanterar hon kunders hästar på både Stall Kungshult och Pålsjö Gård. Från början var Elinor enbart hästtjej, men efter en långsam inskolning på 4,5 månader är hon numera även en resurs på hunddagiset där hon vistas dagligen. På grund av upplägg och schemat på Pålsjö Gård tar Elinor sällan öppning och stängning på hunddagiset, men det händer!

 

Vår nästa tjej är Martyna och hon är även sist in i företaget. Martyna har hanterat både hästar och hundar sedan lång tid tillbaka. Hon är även utbildad biolog med inriktning på evolution och etologi (djurbeteende) och tog kandidatexamen på Oxfords Universitet i England. Martyna älskar hundar och deras allsidighet, vilket har gjort att hon har tränat det mesta som finns inom hundsport. Just nu håller Martyna på att utbildas till räddningsekipage tillsammans med hennes Australian Shepherd, Tipsa. Martyna hittar du både på Pålsjö Gård och på hunddagiset.